Kabinet steekt 1,2 miljard euro in versterking leer- en ontwikkelcultuur

Iris Tak 13-10-2022
42 keer bekeken 0 reacties

Online platform Leeroverzicht gelanceerd

Minister Van Gennip (SZW) en minister Wiersma (Primair en Voortgezet Onderwijs) informeerden de Tweede Kamer over de beleidslijnen Leven Lang Ontwikkelen (LLO). Het kabinet wil de leer- en ontwikkelcultuur versterken om zo een bijdrage te leveren aan een goed werkende, toekomstbestendige arbeidsmarkt waarin het vanzelfsprekend is dat mensen zich een leven lang blijven ontwikkelen (LLO). 

Online Leeroverzicht maakt vinden van opleiding gemakkelijker

In het kader van Leven Lang Ontwikkelen heeft Rijksoverheid samen met sociale partners en onderwijsinstellingen op 10 oktober het online platform Leeroverzicht gelanceerd. Dit is het eerste onafhankelijke overzicht op één plek met het meest complete aanbod van alle beschikbare opleidingen, cursussen en trainingen én alle bijbehorende financiële regelingen en subsidies. 

Minister Dennis Wiersma van Primair en Voorgezet Onderwijs: ”De wereld om ons heen verandert continu en dat vraagt nieuwe kennis en vaardigheden van ons allemaal. Op Leeroverzicht kunnen alle werkzoekenden en werkenden terecht voor informatie over opleidingen en trainingen, hoe je dat kunt betalen en bij wie je advies kunt inwinnen. Jezelf ontwikkelen geeft je meer vrijheid om betere keuzes te maken en je loopbaan vorm te geven. De arbeidsmarkt is krap; in veel sectoren is een tekort aan personeel. We hebben veel goed opgeleide mensen nodig voor alle grote veranderingen die we aan moeten pakken, zoals de klimaat- en energietransitie en voor het bouwen van honderdduizenden woningen. Iedereen is hard nodig!’’ Lees verder.

Lees meer over LLO in de publicatie van Sociaal Werk Nederland

Afbeeldingen

0  reacties

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen