'Jongeren leren dromen omzetten naar acties'

Iris Tak 25-10-2022
239 keer bekeken 0 reacties

Zo word je een succesvol leerbedrijf

Dit is een publicatie van NU.nl

Nederland telt 250.000 erkende leerbedrijven. Dit zijn bedrijven waar mbo-studenten stage kunnen lopen om zo een vak in de praktijk te leren. Maar iemand de fijne kneepjes van het werk bijbrengen is niet per se makkelijk. Hoe doe je dat goed, hoe zorg je ervoor dat iemand het meeste uit zijn tijd bij jou haalt?

 

Praktijkopleider van het jaar 2022

Afgelopen mei werd autobedrijf Classic Mike uitgeroepen tot Praktijkopleider van het jaar 2022. Bij het bedrijf restaureert eigenaar Mike Kastrop - samen met een groep jongeren - klassieke auto's. Het zijn allemaal jongeren die moeite hebben met leren vanwege faalangst, dyslexie of ADHD.

Kastrop weet uit eigen ervaring hoe vervelend het is als je niet kunt mee komen op school. Zelf voelde hij zich door zijn dyslexie altijd onzeker. ,,Maar dankzij de fijne docenten kreeg ik weer vertrouwen in mezelf. Toen ik klaar was met school, wist ik dat ik andere jongeren dezelfde kans wilde geven, dus ben ik met een leerbedrijf gestart". Inmiddels is hij al zo'n twintig jaar praktijkopleider.

De meeste jongeren vinden Classic Mike via Stagemarkt.nl, een platform waarop stageplaatsen bij erkende leerbedrijven staan. Volgens Kastrop zijn de meeste leerlingen ontzettend gemotiveerd om het vak van monteur te leren. En vinden ze hem soms ook op eigen initiatief. ,,Veel jongeren komen hier gewoon binnenlopen, omdat ze zo graag willen." Lees verder.

Afbeeldingen

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen