“Mijn missie is voltooid als er geen technisch talent meer verloren gaat”

Iris Tak 25-10-2022
121 keer bekeken 0 reacties

Interview met Evie van Schie, HR Project Manager

Dit is een publicatie van Youth & Technology

We weten allemaal nog hoe lastig het was om op de middelbare school een keuze te moeten maken voor een vervolgopleiding. “Die beslissing is bepalend voor de rest van je leven. Als je niet in aanraking komt met programma’s of rolmodellen uit het bedrijfsleven, die je laten ervaren wat voor beroepen er zijn in de techniek, dan mis je echt een belangrijk stuk informatie.”

Aldus Evie van Schie; als HR Project Manager is ze binnen Philips verantwoordelijk voor techniekstimuleringsprogramma’s. Elke dag is ze bezig om kinderen en jongeren te laten zien hoe tof het is om voor een carrière in de technologie te gaan.

Vooroordelen over technisch werk

“Veel jongeren, en hun ouders die er zelf niet in werkzaam zijn, hebben vooroordelen over een carrière in de techniek: dat technisch werk vies werk is, alleen geschikt voor mannen, saai en eentonig. Daardoor zijn er jongeren die niet kiezen voor techniek, terwijl ze er misschien eigenlijk heel erg goed in zijn en het leuk vinden.”

“Samen met scholen en andere bedrijven zetten we ons al lange tijd in om die vooroordelen weg te nemen. In november 2002 werd Jet-Net, een groot landelijk jongeren en technologienetwerk, opgericht door Shell, Philips, Akzo Nobel, DSM en Unilever. Ook hebben we in 2013 als Philips een techniekpact ondertekend, met de belofte om samen met overheid en de onderwijssector techniekonderwijs te stimuleren.” Lees verder.

Afbeeldingen

0  reacties

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen