Open dag Starcker Factory is een daverend succes

Iris Tak 10-11-2022
169 keer bekeken 0 reacties

Honderden mensen bezoeken limonadefabriek aan de Doornhoek in Veghel

Veghel, november 2022 – Om studenten, monteurs en zij-instromers een vliegende start te laten maken in de procestechniek, riepen Flowfirm en Van Doren Engineers Starcker Factory in het leven. Deze innovatieve limonadefabriek aan de Doornhoek in Veghel, waar werk-leerstudenten hun kennis in de praktijk gaan brengen, maakte afgelopen weekend zelf óók een vliegende start. Zo’n zevenhonderd mensen bezochten de open dag van Starcker Factory.

Met een druk op de rode knop opende wethouder Jan Goijaarts (gemeente Meierijstad) Starcker Factory op vrijdagavond 4 november, tijdens de feestavond voor genodigden. “Op dit initiatief van Flowfirm en Van Doren Engineers zijn we als gemeente zeer trots”, aldus Goijaarts. “Door op deze plek de brug te slaan tussen het onderwijs en het bedrijfsleven, sluiten het onderwijs en de arbeidsmarkt nóg beter op elkaar aan.”

 

Limonade met smaak van zure matten

Een dag na de officiële opening was iedereen welkom om de inspirerende fabriek in Veghel met eigen ogen te zien. Daar gaven zo’n zevenhonderd mensen gehoor aan. Georganiseerde rondleidingen, technische demonstraties, foodcorner: er was voor ieder wat wils. De jongste bezoekers vermaakten zich in de speciale kidscorner met springkussen, knutseltafel en kennisquiz. “Het was een daverend succes”, blikt Academy Manager Jan Klein Hulze terug. “We zijn erg blij met de aandacht voor ons initiatief.” Niemand ging met lege handen naar huis; voor iedere bezoeker stond er een flesje limonade met de bijzondere smaak van zure matten klaar, een eigen recept van Starcker Factory.

 

Werk-leertrajecten in 2023 van start

De komende periode treft het team van Starcker Factory de voorbereidingen voor de werk-leertrajecten, die in maart 2023 van start gaan. Hierbij ligt de focus op elektrotechniek en werktuigbouwkunde. Jan Klein Hulze: “We hebben al diverse aanmeldingen en ik weet zeker dat door afgelopen weekend de interesse van nóg meer mensen gewekt is.”

 

Aanmelden voor Starcker Factory

Aanmelden voor de vakopleiding is nog steeds mogelijk. Jan Klein Hulze: “Motivatie staat in onze trajecten voorop. Verder is een vmbo-diploma voldoende om in te stappen.” Kijk voor meer informatie over de opleiding op www.starckerfactory.nl of neem contact op met Jan Klein Hulze via 06 - 45 49 48 84 of info@starckerfactory.nl.

Afbeeldingen

0  reacties

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen