Drive to the future: oranje dubbeldekker brengt mbo'ers en hbo'ers in West-Brabant samen

Simone van Limpt 15-03-2023
33 keer bekeken 0 reacties

Zo stimuleren we een leven lang ontwikkelen en behouden we talent op de arbeidsmarkt

Dit is een publicatie van RWB

Van 2020 tot 2023 maakt West-Brabant werkt met Talent samen met partners meerdere projecten in de regio mogelijk. De komende tijd lichten we projecten uit waarin het ontwikkelen van talent centraal staat. In dit deel vertelt Luc Swaab van de Uitvindfabriek over Drive to the Future. Een project dat hbo’ers en mbo’ers met elkaar in contact brengt en zorgt voor ontwikkeling en kennisuitwisseling.

De oranje bus van Drive to the future is niet te missen. Wat heeft de bus met het project te maken?

"De bus vormt het middelpunt van het project. Het Bredase studentenuitzendbureau Recruit a Student zocht, via De Uitvindfabriek, een manier om uiteindelijk twee dubbeldekkerbussen om te bouwen tot 'groene' bussen die volledig elektrisch zijn. Dit gebeurt in de oude garage van autobedrijf Otten in Breda, waar op dit moment Avans Innovative Studio's is gevestigd. We wilden de dubbeldekker laten opknappen door zowel mbo'ers als hbo'ers van Curio en Avans hogeschool, zodat deze twee groepen studenten met elkaar in contact komen. Dat gebeurt helaas nog te weinig. Ze kunnen juist veel van elkaar opsteken."

Waarom is die verbinding zo belangrijk?

"Om je goed te kunnen ontwikkelen is ontdekken en leren belangrijk. We bieden met de bus een praktijkopdracht aan. Dat doen we samen met de genoemde onderwijspartners en bedrijven Drive Line Systems en Bluekens Truck en bus. Hbo'ers leveren de input en zorgen voor een blauwdruk, de mbo'ers denken na over de toepassingen en doen de montage. Juist door deze wijze van samenwerking delen mbo'ers tips, ervaringen en inzichten met de hbo'ers en andersom. Ze kijken mee over elkaars schouders. Dat gebeurt in de dagelijkse praktijk of op hun opleidingen nauwelijks. Het zijn meestal nog twee verschillenden werelden die zelden met elkaar in aanraking komen, maar die op de werkvloer juist niet zonder elkaar kunnen. Die dynamiek tussen studenten doorbreekt ook vooroordelen die er onderling zijn. Dat is heel waardevol voor beide groepen en draagt bij aan hun professionele en persoonlijke ontwikkeling."

Lees verder

Afbeeldingen

0  reacties

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen