'Samen met bedrijven en studenten zorgen we ervoor dat de gamesector in Brabant kan landen'

Simone van Limpt 15-03-2023
104 keer bekeken 0 reacties

BUas, provincie en gemeente investeren miljoenen in game-expertise

Dit is een gezamenlijk persbericht van BUas, de provincie Noord-Brabant en de Gemeente Breda. Bron

Breda University of Applied Sciences (BUas), provincie Noord-Brabant en gemeente Breda investeren gezamenlijk ruim € 13,4 miljoen in gaming om de regio beter te laten profiteren van de aanwezige kennis en expertise op dit gebied.

Dat is de strekking van het convenant Breda Game Hub dat vandaag werd ondertekend door gedeputeerde Martijn van Gruijthuijzen, BUas bestuursvoorzitter Jorrit Snijder en Carla Kranenborg, wethouder Economische Zaken. Mede-ondertekenaars zijn Stichting Breda Game City, BOM, REWIN West-Brabant, Braventure, Avans Hogeschool en Curio.

De gameopleiding van BUas behoort tot een van de beste ter wereld. Jaarlijks studeren hier zo’n 150 studenten af, waarvan ruim 90% vervolgens vertrekt naar de grote gamestudio’s buiten stad en regio.

De provincie Noord-Brabant stelt de komende jaren € 4 miljoen beschikbaar. Breda investeert € 375.000 in branding en een marketingcampagne, community building, een groot video game event, een game-hub met acceleratie programma, de game business developer en een acquisitieprogramma. BUas draagt € 5,6 miljoen bij aan de ontwikkeling de Breda Game Hub.

Carla Kranenborg – van Eerd, wethouder economische zaken: ‘We hebben hier een unieke kans te pakken om ons als regio te onderscheiden. Gaming is een hele grote economische sector die maatschappelijk alleen maar belangrijker wordt én Breda heeft al ongelofelijk veel expertise in huis op gebied van gaming. Wij willen dat onze regio daar meer van profiteert. Dus meer bedrijvigheid, meer talenten die hier hun droombaan vinden en uiteindelijk meer gametechnologie voor maatschappelijke vraagstukken. Met deze afspraken dragen we samen bij aan een bloeiende, regionale economie van de toekomst’.

De samenwerking richt zich op het ontwikkelen van meer game-bedrijvigheid, op het vasthouden van afgestudeerd talent in de regio en op het inzetten van gametechnologie bij maatschappelijke vraagstukken in de regio. De investering maakt de Game Hub op de BUas campus mogelijk waar kleine start-ups zich vestigen. Bovendien kan een Bredaas netwerk van game developers worden gebouwd. Start-ups in de afstudeer-, start- en groeifase kunnen worden gecoacht en gefaciliteerd en ontwikkelaars van games naar Breda te halen. Daarnaast is budget voor overall coördinatie en branding/marketing.

Martijn van Gruijthuijzen, gedeputeerde provincie Noord- Brabant: ‘De gameindustrie is groter dan de film- en muziekindustrie bij elkaar opgeteld. Met de kracht die we in de regio hebben op dit gebied is het nu zaak om kansen te verzilveren. Samen met bedrijven en studenten gaan we ervoor zorgen dat de gamesector goed in Breda en Brabant kan landen. Zo staan we aan de basis van een nieuwe economische kracht in de regio, kunnen we games en ondernemerschap gebruiken om maatschappelijke opgaven aan te pakken en kan afgestudeerd talent ook in Brabant aan de slag.”

Jorrit Snijder, voorzitter College van Bestuur bij BUas: “Onlangs is onze gameopleiding door GAMEducation (www.gameschools.com) uitgeroepen tot derde beste van de wereld, voor diverse gerenommeerde instituten. We zijn verheugd dat we via dit initiatief de kwaliteit en impact van onze opleiding verder kunnen versterken en zo nog relevanter kunnen worden voor bedrijfsleven en de maatschappij.”

Afbeeldingen

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen