Dit is een publicatie van Techniekpact
Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) is het erkende Opleidings- en Ontwikkelingsfonds (O&O-fonds) van de levensmiddelenindustrie. SOL ondersteunt bedrijven en branches door kennisuitwisseling te organiseren, projecten te initiëren en door advisering. Eerder gingen we met SOL-directeur Arry Verhage in gesprek over het belang van leven lang ontwikkelen. In dit artikel vertelt hij hoe SOL samenwerkt met partners. “We gaan uit van het samenwerkingsverband en zoeken daar passende regelingen bij, niet andersom.”
Publiek-private samenwerking
Publiek-private samenwerking is essentieel voor de ontwikkeling van de levensmiddelensector en de bedrijven die daarbinnen opereren. Vanwege de aanvullende werking van de aanwezige kennis en expertise van alle partners, maar ook vanwege de beschikbare subsidieregelingen en de eisen die die regelingen stellen aan samenwerking en cofinanciering. Publiek-private samenwerking is nodig, en levert wat op. Daarom investeerde SOL erin. “We hebben de afgelopen jaren regionale samenwerkingen versterkt en ze opgezet waar ze er niet waren. Een goed voorbeeld is de Food Academy Nijkerk daarin werken verschillende publieke en private partijen samen. We zijn voortdurend bezig om namens de sector te checken welke interessante regelingen er zijn en daarop in te schrijven. Maar goede samenwerking is voor alle regelingen cruciaal. Om dit soort samenwerkingsverbanden te laten slagen moet er bij alle partijen iets gebeuren.” Lees verder.