Technologie maakt werk beter toegankelijk

Simone van Limpt 07-03-2022
305 keer bekeken 0 reacties

De meerwaarde van technologie voor mensen met een beperking.

 

Dit is een publicatie van kennisalliantie inclusie en technologie
 

 

Op 21 januari jongstleden sprak minister en vice-premier Carola Schouten over de meerwaarde van technologie voor mensen met een beperking, voor bedrijven en de samenleving.

 

We noteerden een aantal inspirerende uitspraken: ‘Technologie maakt werk mogelijk of beter toegankelijk. Het verhoogt de kwaliteit van het werk, of de autonomie van de werknemer. Deze ontwikkelingen laten zien dat inclusiviteit prima samen kan gaan met bedrijfsmatigheid. Maar vooral: dat technologie mensen kan helpen hun talenten te benutten.’


‘Met inzet van technologie ga je kijken naar de mogelijkheden, zorgen voor extra kracht en ondersteuning, aanpassen van de werkvloer. Daar liggen kansen. Dan kan een slechthorende opeens wel meedoen aan een grotere vergadering. Dan kan een slechtziende een tekst lezen terwijl zij niet aan haar vaste werkplek zit. Dan is het voor iemand met verminderde spierkracht mogelijk om de armen te gebruiken zoals dat nodig is in zijn vak – lasser of tuinman.’ En ook: ‘Technologische innovatie komt ten goede aan de werknemer, het bedrijf en de samenleving als geheel. Het is in aller belang dat iedereen zijn talenten kan inzetten. Zich waardevol kan voelen. Mee kan doen. Welvaart gaat hand in hand met welzijn.’ Lees verder.

Afbeeldingen

0  reacties

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen