Deze familiebedrijven gaan rapporteren over genderdiversiteit

Simone van Limpt 11-03-2022
251 keer bekeken 0 reacties

‘Meten en rapporteren is nog wennen’

 

Dit is een publicatie van de SER

 

Ook de familiebedrijven onder de grote vennootschappen moeten rapporteren over hun vorderingen rondom diversiteit in de (sub)top. Marlies van Wijhe (ceo Koninklijke Van Wijhe Verf) en Ton Goedmakers (ceo Vebego) staan beiden aan het roer van zo’n bedrijf. Internationale Vrouwendag is een mooi moment om te inventariseren hoe zij erover denken en eraan werken. Beide ceo’s onderstrepen: “Familiebedrijven pakken het anders aan.”

 

Zowel verfbedrijf Koninklijke Van Wijhe Verf (onder andere actief in bouwverven) als Vebego (actief in facilitaire dienstverlening en zorg voor klanten in België, Duitsland, Nederland en Zwitserland en recentelijk Oostenrijk) heeft door de pandemie bijzondere jaren achter de rug. Bij Van Wijhe Verf werd aan de start van de crisis geanticipeerd op een forse omzetdaling, vertelt Marlies van Wijhe. In werkelijkheid moest het mkb-bedrijf flink opschalen, omdat veel mensen – die door de crisis noodgedwongen meer tijd thuis doorbrachten – aan de slag gingen met het schilderen van hun huis.

Vebego, dat erg hecht aan het bieden van betekenisvol werk – ook voor lageropgeleiden en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt – kreeg te maken met een herwaardering van schoonmakers. “Mensen klapten voor schoonmakers omdat ze doorkregen wat een essentiële taak zij dagelijks vervullen. Het is wel erg jammer dat die herwaardering tijdelijk lijkt”, aldus ceo Ton Goedmakers. Lees verder.

Afbeeldingen

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen