Bierbrouwen voor een brede welvaart

Simone van Limpt 28-04-2022
276 keer bekeken 0 reacties

Werkbezoek van Elies Lemkes-Straver bij Rabauw

 

Stérk.Brabant is een community van burgerinitiatieven, impactondernemers en publieke organisaties in Brabant. Tijdens haar 2e werkbezoek over brede welvaart in Brabant nam gedeputeerde Elies Lemkes-Straver een kijkje in de keuken van aangesloten organisaties.

In de community Stérk.Brabant komt vraag en aanbod samen, wordt kennis inspiratie en verhalen gedeeld. Er wordt gewerkt aan thema’s als duurzaam, circulair, zelfredzaam en sociaal inclusief Brabant.

Leren ondernemen, groenten uit de buurttuin en bierbrouwen

In Brabant zijn veel kleinschalige initiatieven die bijdragen aan een bredere welvaart. Deze 2 ledenorganisaties van Stérk.Brabant lieten tijdens het werkbezoek zien hoe ze dat doen:

Rabauw is een kleinschalige bierbrouwerij en biedt arbeidsmatige dagbesteding, werkplekken en re-integratie naar regulier werk. In de brouwerij werken medewerkers in een gestructureerde omgeving aan hun werknemersvaardigheden en zelfvertrouwen. Er zijn verschillende werkzaamheden waarbij op allerlei niveaus verantwoordelijkheden worden gegeven en uitdagingen worden geboden. Doel is om de zelfredzaamheid onder professionele begeleiding stapsgewijs te vergroten.

Stadslandbouw Brandevoort is een stichting die groene initiatieven stimuleert in de wijk Brandevoort in Helmond. Sinds 2014 maken de bewoners van de wijk kennis met: de Buurttuin Brandevoort, het Groene Gevel Project en de Stadsboerderij Brandevoort. Deze stadsboerderij is het meest recente project en wordt een multifunctionele, circulaire en sociale plek en dient als Groen Hart voor alle mensen uit Brandevoort (en omstreken). Lees verder.

Afbeeldingen

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen