Talentma­na­ge­ment is meer dan kijken naar het individu

Simone van Limpt 20-05-2022
384 keer bekeken 0 reacties

Hoe zorg je dat talent de ruimte krijgt?

 

Dit is een publicatie van Trends in HR

Oog voor talent is belangrijk. Maar hoe zorg je dat talent de ruimte krijgt? En niet alleen bij pas afgestudeerde medewerkers in spe, maar óók bij collega’s die al jaren dezelfde functie hebben? In deze krappe arbeidsmarkt, valt er intern veel te winnen. Marian Thunnissen, lector van het Kenniscentrum Leven Lang Ontwikkelen op Fontys Hogescholen, vertelt hoe je als organisatie talenten de ruimte geeft.

“Iedereen is ergens goed in”, trapt Marian af. “Ook mijn moeder van 88 jaar oud heeft talenten. Talentontwikkeling is niet alleen iets voor jongeren of mensen die snel willen doorstromen naar de top.” Het kenniscentrum waar ze aan verbonden is, heet niet voor niks Leven Lang Ontwikkelen. Talent zien en ontwikkelen, dat is relevant voor medewerkers van alle leeftijden.

Het gewone schaap

Een mooie boodschap, waar menig organisatie zich in kan vinden. Toch is het in de praktijk niet zo eenvoudig om naar talent te kijken. Met alleen een traineeship, ben je er nog niet. Neem werving en selectie. Nog altijd bepalen diploma’s en cv’s in grote mate wie er uitgenodigd wordt voor een gesprek (en wie dus niet). En daardoor laten organisaties kansen liggen, volgens de lector. “Je kunt beter naar mensen en hun kwaliteiten en skills kijken. Ik zie dat organisaties nog altijd op zoek zijn naar pareltjes: het welbekende schaap met de 5 poten. Lees verder.

Afbeeldingen

0  reacties

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen