Zuidoost-Brabant werkt intensief samen aan 800 duurzame banen

Simone van Limpt 25-05-2022
291 keer bekeken 0 reacties

De successen én hindernissen

 

Een breed netwerk van overheid, onderwijsinstellingen, werkgevers en werktoeleiders werkt in Zuidoost-Brabant aan De achthonderd: 800 duurzame banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit programma richt zich niet op ‘snelle’ uitstroom uit uitkeringen, maar op duurzaam werk. Programmaleider Willem van der Craats en Mirjam Broeders van ondernemersplatform KOP vertellen over de successen én de hindernissen.

Zo snel mogelijk aan de slag en uitstromen uit een WW-of bijstandsuitkering – dat is waar veel begeleidingstrajecten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zich op richten. Zuidoost-Brabant pakt het liever duurzaam aan, vertelt Willem van der Craats. Hij is programmaleider van De achthonderd: een brede netwerkorganisatie die in een aantal jaren achthonderd mensen in de regio wil begeleiden naar een duurzame baan. Het gaat dan om volwassenen zonder startkwalificatie, met een afstand tot de arbeidsmarkt. De Achthonderd is één van de projecten die op 16 mei 2022 zijn gepresenteerd op het Leerwerkfestival in Amersfoort.

“Het startpunt moet de behoefte van de werkgever zijn”, benadrukt Van der Craats. “Aan welke medewerker heeft die werkgever behoefte en wat is daarvoor nodig? Welke bijdrage kunnen onderwijsinstellingen als het Summa College, UWV, gemeenten en toeleiders leveren om dat voor elkaar te krijgen? De achthonderd is een netwerkorganisatie die dat als gezamenlijk vraagstuk oppakt. Die gezamenlijkheid is onze kracht.” Bekijk de tips.

Afbeeldingen

0  reacties

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen