Kijk over de grenzen van je organisatie heen

Simone van Limpt 09-06-2022
165 keer bekeken 0 reacties

Een blik op de arbeidsmarkt van morgen.

 

Dit is een publicatie van PWnet

De wereld verandert snel en organisaties zetten alle zeilen bij om klaar te zijn voor de arbeidsmarkt van morgen. Maar hoe ziet die er nu eigenlijk uit? Tom van Disseldorp en Noor Kok, consultants bij OPEN van Centraal Beheer, werpen een blik in de toekomst. "Er is een andere kijk op HR nodig."

 

Ten eerste moeten we oude opvattingen over de leidinggevende als ‘allesweter’ snel loslaten, constateren Tom van Disseldorp en Noor Kok. “Door internet en de informatiestromen die in het algemeen veel groter zijn, is er nauwelijks verschil in kennisniveau binnen de hiërarchische structuur die we nog vaak hebben”, geeft Van Disseldorp aan. “De leidinggevende kan zijn rol dus niet meer ontlenen aan zijn superieure kennis. We gaan meer werken vanuit vertrouwen in elkaars vakmanschap en de leidinggevende richt zich meer op coaching in plaats van sturing.”
 

Geen traditionele leidinggevende nodig

HR zal dus ook meer in kaart moeten brengen wat iemand talenten zijn en hoe die in de samenwerking optimaal benut kunnen worden, vult Kok aan. “Het gaat in de arbeidsmarkt steeds meer om het werken met professionals. Als je die de rol geeft die ze verdienen, heb je geen traditionele leidinggevende meer nodig.”
 

Kijk buiten de organisatie

De organisatie wordt dus platter, maar ook de muren tussen organisaties onderling gaan verdwijnen, zegt Van Disseldorp. “Er komen meer samenwerkingsverbanden. Het werkveld waar je als organisatie in zit, wordt heel anders. We werken veel meer samen met klanten en leveranciers en hebben veel meer toegang tot expertise die we in onze eigen organisatie niet hebben. Je moet dus over de bestaande organisatiegrenzen heen kijken om oplossingen te bedenken. In plaats van expertise inhuren voor de korte termijn zou je beter een ecosysteem kunnen bouwen van mensen die kunnen helpen aan de hand van de behoefte die je hebt.” Lees verder.

Afbeeldingen

0  reacties

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen