De weg naar duurzaam talentma­na­ge­ment

Simone van Limpt 11-07-2022
65 keer bekeken 0 reacties

Het belang van sociaal werkgeverschap

 

Dit is een publicatie van Trends in HR
 

“Het verbaast mij nog steeds dat mensen zelf op zoek zijn of de opdracht krijgen om op zoek te gaan naar een manier om invulling te geven aan hun persoonlijke of professionele ontwikkeling. En dat in een tijdperk waarin het vinden, binden en boeien van talent steeds moeilijker wordt.” Johan Bertens van MyTalentBoard over duurzaam talentmanagement.

De afgelopen maanden werden er bijna 1.000 Persoonlijk Ontwikkelplan formats gedownload op het talentenplatform. “Toen ik dit hoorde, moest ik terugdenken aan mijn opleiding Strategisch Talentmanagement. In deze opleiding werd onder andere aandacht geschonken aan ‘sociaal werkgeverschap’ en ‘duurzaam talentmanagement’.”
 

Sociaal Werkgeverschap: evenwicht in belangen!

Een organisatie stelt haar DNA, cultuur en bestaansrecht beschikbaar terwijl de medewerker haar tijd, vrijheid en talenten beschikbaar stelt (kennis, kunde en karakter). Het belang van de organisatie bestaat uit het behalen van haar doelen, het waarborgen van de continuïteit en het borgen van de kwaliteit. Dit brengt normen (output) en waarden met zich mee.

Het belang van de medewerker zit hem in de beloning die zij krijgt voor het beschikbaar stellen van haar tijd, vrijheid en talenten. Daarnaast heeft zij behoefte aan zekerheid, de mogelijkheid krijgen zichzelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen, zingeving en vooral werkgeluk. Lees verder.

Afbeeldingen

0  reacties

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen