Boeien, binden en begeleiden

Simone van Limpt 25-07-2022
383 keer bekeken 0 reacties

De toverwoorden om personeel te behouden

 

Dit is een publicatie van Solar365

 

Hoe ga je als bedrijf om met de krapte op de arbeidsmarkt en hoe behoud je je personeel? Hoe zorg je ervoor dat mensen die belangrijk zijn bij de keuze voor een opleiding zien dat de techniek een slimme keuze is? Warmte365 sprak met Techniek Nederland over belangrijke ontwikkelingen op de arbeidsmarkt waarover bedrijven zouden kunnen nadenken en hoe de publieke opinie beïnvloed kan worden.

Dat techniek een boeiend, afwisselend en bovenal belangrijk vak is hoeven we jou niet te vertellen. Het is een vak waar je tot in de verre toekomst een prima boterham mee kunt verdienen en daarnaast een vak waar je steeds opnieuw uitgedaagd wordt en met nieuwe technieken mag werken.

Zij-instromers, arbeidsmigranten, statushouders en vrouwen
“Er zijn veel extra vakmensen in de techniek nodig. Natuurlijk blijft werving van jong technisch talent belangrijk, maar we moeten ons ook richten op zij-instromers, arbeidsmigranten, statushouders en  vrouwen. Verschillende doelgroepen die allemaal een andere benadering nodig hebben en die nodig zijn om te voorkomen dat onze economie vastloopt. Technische vakmensen zijn veel te lang ondergewaardeerd geweest in onze samenleving”, zegt persvoorlichter van Techniek Nederland, Dick Reijman.

Gelukkig zien we dat er langzaam wat verandert. Steeds meer mensen beseffen dat de keuze voor een opleiding en baan in de techniek wel eens een hele slimme zet kan zijn. Leuk afwisselend werk dat er toe doet, carrièremogelijkheden en werkgarantie tot in de verre toekomst.

Maar hoe zorg je ervoor dat iemand voor het vak kiest en dat personeel gemotiveerd blijft en voor je wil blijven werken? In deel een van deze serie gaven we al aan dat hiervoor een cultuuromslag noodzakelijk is. Zaken waar eerder een duidelijk ‘NEE’ het antwoord was, zoals parttime en op andere tijden werken, moeten toch nog eens tegen het licht gehouden worden. Lees verder.

Afbeeldingen

0  reacties

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen