Johan en Martijn de Krom: ‘We pakken het stigma van de stratenmaker aan’

Simone van Limpt 27-07-2022
212 keer bekeken 0 reacties

In gesprek met gebroeders de Krom

 

Dit is een publicatie van De Internetbode
 

Het bedrijf De Krom werd in 1997 opgericht door de vader van Johan en Martijn. Het bedrijf startte in een garagebox in de Abdijstraat in Hoeven, en is in de afgelopen 25 jaar fors gegroeid. Acht jaar geleden namen Johan en Martijn het bedrijf na het overlijden van hun vader over. 

Waren jullie voorbestemd om het bedrijf over te nemen?

Johan: “Dat liep eigenlijk vanzelf. We werkten altijd al in het bedrijf. Martijn deed de machines al, en ik deed het operationeel buiten. Nu vervullen we ook de directierol. We vinden het vooral leuk om aan het bedrijf werken en niet alleen in het bedrijf. We zijn echt bezig met de toekomst. Met de missie, visie en de strategie. We kijken de laatste jaren veel vooruit: Waar willen we naartoe? Wij willen eigenlijk de ‘apple’ worden van de bestratingswereld. Want je moet het zo zien: Romeinen zijn ooit begonnen met bestraten. Het paard en wagen zijn vervangen door een shovel en een kraan. Voor de rest is er niets veranderd. Het is best wel een conservatieve branche. “

Stratenmakers hebben wel te maken met een stigma. Weinig innovatie en traditioneel.

Johan: “Dat klopt. We zijn er echt mee bezig om dat stigma aan te pakken en de stratenmaker om te dopen tot de architect van de buitenruimte. We hebben een heel belangrijk beroep. We moeten niet het afvoerputje zijn van de branche.”

Waar komt die drive om dat beeld te veranderen vandaan?

Johan: “Het is keihard werken, voor een paar centen. Dat gevoel had ik vroeger al. Je bent de onderste laag van de markt. Je prijzen werden door de grote aannemers bepaald. We zijn bewust doorontwikkeld naar een hoofdaannemer in de buitenruimte.”

Martijn: “We willen betere prijzen voor onze ZPP’ers en onze mensen. Die betere prijzen zijn niet alleen voor ons. Maar echt voor het vak. Iedereen moet een goede boterham kunnen verdienen. Ook de ZZP’ers en de collega’s.” Lees verder.

Afbeeldingen

0  reacties

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen