”Als je met ons samenwerkt, maak je automatisch een positieve impact op de maatschappij en het milie

Simone van Limpt 03-08-2022
154 keer bekeken 0 reacties

Bekijk de case van SNEW

 

Dit is een publicatie van Groene Zaken 
 

De relevantie en het succes van je bedrijf is tegenwoordig geassocieerd met meer dan alleen winstgevende aspecten. Het is namelijk ook cruciaal om een positieve impact te maken op de wereld; voor zowel op het milieu als sociale vlakken. SNEW is daar een heel mooi voorbeeld van. Sociale innovatie én een positieve impact maken zijn dingen die geïntegreerd zijn bij SNEW.

SNEW: lifecycle services

“Iets wat nog waarde heeft, laten we bij SNEW niet verloren gaan”, verkondigen ze bij SNEW. Er ligt nog zoveel waarde in gebruikte zakelijke IT en Telecom en daar ligt ook hun corebusiness. SNEW zorgt ervoor dat de producten die door bedrijven gebruikt worden opnieuw ingezet kunnen worden. Ze vervangen dus niet alleen, maar ze verlengen de gebruiksduur ook nog van de producten zodat ze ‘as new’ gebruikt kunnen worden.

SNEW is dus niet alleen aan het refurbishen, maar verbetert de producten ook nog waardoor ze langer meegaan. Daardoor ondersteunen zij de levenscyclus van de producten en installeren zij deze weer bij bedrijven.

Kracht van mensen

Naast het circulaire technische proces van het bedrijf, staat sociale innovatie ook hoog op de agenda. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen bij SNEW de mogelijkheid om zowel een baan te vervullen als kennis op te doen. “Wij willen mensen in hun kracht zetten en een goede toekomst geven”, vertelt Martijn van Engelen, oprichter en eigenaar van SNEW. Helemaal nu in tijden van een groot arbeidstekort willen ze mensen stimuleren om aan het werk te gaan bij hun bedrijf. Een gezonde, fijne leerplek staat te wachten voor alle mensen die bij SNEW komen werken.

Impact maken op mens en milieu

Vanwege de impact die SNEW maakt op zowel mens als milieu, hebben zij diverse awards en certificaten ontvangen. Onlangs ontvingen zij de Gouden Cirkel Award, die door de provincie Noord-Brabant wordt uitgereikt aan bedrijven die opvallen door hun inspanningen op het gebied van de circulaire economie.

Als eerste bedrijf in de Benelux hebben ze een ECG certificaat behaald. De Economy for the Common Good (ECG) geeft certificaten uit aan bedrijven die niet alleen een goede impact maken op het milieu, maar ook andere delen van de samenleving positief beïnvloeden. Hiernaast hebben ze ook een PSO 30+ certificaat behaald, omdat ze zich structureel inzetten voor sociaal ondernemen.

Het is het eerste bedrijf in de Benelux dat door Economy for the Common Good (ECG) is gecertificeerd. Deze certificering is gericht op de impact van bedrijven op sociaal en milieugebied en op hun transparantie. Lees verder.

Afbeeldingen

0  reacties

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen