Nieuwe Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden van kracht

Simone van Limpt 03-08-2022
119 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 1 augustus

 

Dit is een publicatie van WSP

De wet verandert. Met ingang van 1 augustus 2022 wordt de Wet ‘implementatie richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden’ actief. Met deze wet beschermt de overheid werknemers door de werkgever te verplichten om informatie rondom arbeidsvoorwaarden en werktijden duidelijk te vermelden bij ingang van een nieuw arbeidscontract. Daarnaast moeten de nieuwe regels het aanpassingsvermogen op de arbeidsmarkt bevorderen, door werknemers verplichte scholing kosteloos en doorbetaald aan te bieden. In deze blog lees je wat dit voor jouw organisatie betekent.

 

Met name van belang voor oproepkrachten

Het doel van deze nieuwe wet is om werknemers beter te informeren over hun arbeidsvoorwaarden en voorspelbare werktijden te bevorderen. Als werknemer weet je zo beter waar je aan toe bent. Zeker als je veel oproepkrachten binnen je organisatie hebt, is deze nieuwe wet van belang. Deze oproepkrachten worden nu namelijk vaak op het laatste moment opgeroepen en hebben zo weinig zekerheid in hun werkende bestaan. De nieuwe wet moet daar verandering in brengen.

Naast de duidelijkheid over werktijden en arbeidsvoorwaarden, bevat de nieuwe wet ook een scholingselement. Werkgevers moeten per 1 augustus namelijk verplichte scholing kosteloos en doorbetaald aanbieden aan werknemers. Lees verder.

Afbeeldingen

0  reacties

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen