Universiteiten, hogescholen en provincie zetten kennis in voor Brabantse opgaven

Simone van Limpt 07-09-2022
281 keer bekeken 0 reacties

Het kennispact HO Brabant is getekend!

 

Dit is een publicatie van provincie Noord-Brabant

De arbeidsmarkt in Nederland heeft te maken met een ongekende krapte. Tegelijkertijd vragen veranderingen zoals robotisering, digitalisering en de energietransities om andere vaardigheden dan voorheen. Om de toekomstige economische groei in Brabant te versterken en ervoor te zorgen dat er voldoende gekwalificeerd personeel beschikbaar is om deze groei te faciliteren, slaan de provincie en de Brabantse universiteiten en hogescholen de handen ineen. Zij ondertekenen vandaag het Kennispact HO Brabant, om ondernemerschap, leven lang ontwikkelen en kennisontwikkeling een boost te geven.

Het kennispact versterkt de samenwerking van de universiteiten, hogescholen en provincie versterken rondom de maatschappelijke opgaven waar Brabant mee te maken heeft: opgaven zoals de energietransitie, gezonder ouder te worden of het ontwikkelen van duurzamere voedselketens. Hier vindt veel onderzoek op plaats bij Brabantse hoger onderwijsinstellingen, maar het is belangrijk dat onder andere het innovatief mkb meer gebruik kan maken van deze kennis.

Het doel is om kennis nog meer dan voorheen voor Brabant te laten werken. Zo willen de universiteiten en hogescholen nog nauwer samenwerken met instellingen en bedrijven, zodat opleidingen en bijscholing nauwer aansluiten bij hedendaagse innovaties en behoeftes vanuit de arbeidsmarkt. Talent wordt daardoor beter ingezet voor het bedenken van de oplossingen voor maatschappelijke opgaven en kunnen ze dat in Brabant blijven doen. Lees verder.

Afbeeldingen

0  reacties

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen