Duurzame werkplaats in simpele stappen

Simone van Limpt 07-10-2022
72 keer bekeken 0 reacties

Duurzaamheid is een thema dat leeft.

 

Dit is een publicatie van Lavans

Duurzaamheid is een thema dat leeft. Zonnepanelen horen bij het straatbeeld en ledverlichting is de standaard. Consumenten willen het goed doen voor het milieu en hun portemonnee, en datzelfde geldt voor veel bedrijven. Maarja, het vraagt natuurlijk wel om een investering, en je moet maar zien of en wanneer die zich terugbetaalt.  

Als je werkt in een autowerkplaats, lees dan even onze 5 tips. Die hoef je natuurlijk niet allemaal (tegelijk) op te volgen, maar je kunt je er zeker door laten inspireren.  

 

Tipje van de sluier:  
Je hoeft helemaal niet zo groot te denken als je verduurzaming wilt doorvoeren in jouw bedrijf. Ook een kleine verandering kan grote impact hebben. 
 

#1: Ga bewust om met grondstoffen en afval 

Auto’s bestaan vooral uit ‘niet hernieuwbare grondstoffen van minerale oorsprong’. Dit betekent dat wat je gebruikt niet opnieuw terugkomt en dat de voorraden op kunnen raken. Het gegeven dat je er door goed onderhoud te bieden voor zorgt dat een auto lang meegaat, is al een vorm van duurzaam omgaan met grondstoffen op zich. Daarnaast is het natuurlijk zo dat je sommige materialen of onderdelen prima kunt hergebruiken.  

Kapotte onderdelen of verbruikte materialen scheid je zo volledig mogelijk. IJzer bij ijzer, rubber bij rubber, plastic bij plastic, olie bij olie, accu’s apart, enzovoorts. Er zijn diverse afvalverwerkingsbedrijven waarmee je een contract kunt afsluiten om het afval bij je op te halen. Zij kunnen je alles vertellen over de juiste manier van inzamelen en zorgen ervoor dat jij (letterlijk) geen omkijken meer hebt naar het afval. Lees verder.

Afbeeldingen

0  reacties

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen