Arte is B Corp gecertificeerd!

Simone van Limpt 07-10-2022
85 keer bekeken 0 reacties

Arte is vereerd en trots om zich vanaf heden een ‘B Corporation’ te mogen noemen.

 

Dit is een publicatie van Duurzaam Ondernemen

De B Corp-certificering is een internationale certificering voor bedrijven die een grote, positieve impact hebben op mens, milieu en maatschappij. Als ‘B Corporation’ laat Arte zien koploper te zijn op het gebied van duurzaam ondernemen en sluit het aan bij een beweging van bedrijven als Patagonia, Fairtrade Original en Mud Jeans. Bedrijven die niet de beste ter wereld willen zijn, maar wel het beste vóór de wereld willen zijn.

Niels van den Beucken, Algemeen Directeur van Arte: “We laten zien dat je als bedrijf grote impact kunt maken wanneer duurzaamheid in je DNA zit. Arte is en blijft de aanjager van positieve verandering in de gehele waardeketen van groeve tot en met eindproduct. De B Corp certificering is een mooie mijlpaal, maar we zijn er nog niet. In de komende jaren willen we continue stappen blijven zetten om meer positieve impact te creëren, voor nu en toekomstige generaties. Eén steen maakt het verschil.”

‘B Corporations’ zijn organisaties die voldoen aan de hoogste normen op het gebied van duurzaam ondernemen en niet alleen winstgevendheid nastreven. Om B Corp gecertificeerd te worden, is het hebben van mooie intenties niet genoeg. Arte heeft een zeer uitgebreid ‘B Impact Assessment’ afgerond. Dit assessment moet worden onderbouwd met harde cijfers, om aan te tonen dat mens, milieu en maatschappij het uitgangspunt zijn. Om het certificaat te behalen moet worden aangetoond door bedrijven dat ze op een verantwoorde manier omgaan met energievoorziening, afval- en watergebruik, werknemerscompensatie, diversiteit en bedrijfstransparantie. Het ‘B Impact Assessment’ wordt iedere drie jaar opnieuw uitgevoerd. Arte zal daarom blijven verbeteren op deze vlakken en zich toewijden aan het verder verankeren van deze doelen in haar bedrijfsvoering. Lees verder.

Afbeeldingen

0  reacties

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen