'Talent behouden voor de arbeidsmarkt vraagt om verder te kijken dan iemands cv of diploma'

Iris Tak 20-10-2022
43 keer bekeken 0 reacties

Interview met wethouder René van Ginderen

Dit is een publicatie van Regio West-Brabant

Talent behouden is één van de pijlers uit het programma West-Brabant werkt met Talent. De (lokale) overheid is een belangrijke spil om mensen aan het werk te krijgen en hun talenten te behouden en ontwikkelen. Aan de hand van interviews spreken we de mensen achter deze pijler. In dit deel: René van Ginderen, wethouder arbeidsmarkt gemeente Roosendaal, lid commissie Arbeidsmarkt Regio West-Brabant en lid Bestuur Regionaal Werkbedrijf.

Hoe kijkt u tegen talent aan?

"Ik vind het interessant om verder te denken dan iemands cv of diploma. Het is belangrijker om te kijken naar wat er in iemand zit. Wat beweegt hem of haar in het leven? Wat zijn de drijfveren? En welke vaardigheden heeft die persoon, die aansluiten op de wens van een bedrijf of organisatie? Ontwikkeling vindt overal plaats. Van klaslokaal tot werkplek. Daarom is het goed dat we als gemeenten het gesprek aan gaan met partners uit het onderwijs en bedrijfsleven. Bijvoorbeeld in het Regionaal Werkbedrijf."

 

Welke rol vervult de overheid, of in dit geval de gemeente, op de arbeidsmarkt?

"De overheid heeft drie rollen. De eerste rol is natuurlijk het besturen en regievoering. Zorgen dat er een plan is en zorgen dat alle betrokken partijen meewerken aan dit plan. Dit zie je goed terug in samenwerkingsverbanden, waar we overleg voeren met bedrijven en onderwijsinstellingen. Ook heeft de overheid een stimulerende rol, door bijvoorbeeld kansrijke projecten financieel of materieel te steunen. Verder is daar de faciliterende, mogelijk makende rol. Zoals het creëren van een onderwijslocatie of het opzetten van een netwerkevenement." Lees verder.

Afbeeldingen

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen