Succesvolle projecten laten zien hoe West-Brabant werkt aan talentbehoud voor de arbeidsmarkt

Iris Tak 20-10-2022
36 keer bekeken 0 reacties

Terugblik op de Dag van het TALENT Behouden

Dit is een publicatie van Regio West-Brabant

13 oktober organiseerde Regio West-Brabant (RWB) voor West-Brabant werkt met Talent de Dag van het TALENT Behouden bij Care Innovation Center in Roosendaal. Op deze dag ontmoeten organisaties en bedrijven elkaar die projecten uitvoeren op de arbeidsmarkt rondom talentbehoud in West-Brabant. Ook deelden zeven project eigenaren van West-Brabant werkt met Talent hun resultaten. Want hoe behoud je die talenten voor de arbeidsmarkt?

 

René van Ginderen, wethouder arbeidsmarkt Roosendaal, trapt de ochtend af. "De arbeidsmarkt kent gouden handjes en knappe koppen. Er is ook een doelgroep die af en toe een zetje in de goede richting nodig heeft. Zodat ook hun talent behouden blijft op de arbeidsmarkt", vertelt hij aan de aanwezigen. "Het gaat erom dat wij allemaal hier die jonge mensen met dat talent, waarvan ze nog niet altijd weten dat het ze hebben, een zetje in de juiste richting geven."

Hierna volgt de paneldiscussie, waar Ivo van Opbergen (Curio), Joyce Kuppens (MODOC), Nicky Broos (Playdôme) en Wijnand Kas (Aldi) aan deelnemen. Een boeiend gesprek volgt op de vraag: wat is talent behouden eigenlijk? En hoe zorg je dat mensen voor je willen én blijven werken? Maar waar haal je die talenten vandaan?  Lees verder.

Afbeeldingen

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen