De Krom B.V. schrijft geschiedenis en legt de eerste gerobotiseerde straat ter wereld

Iris Tak 17-11-2022
808 keer bekeken 0 reacties

Vrijdag 11 november 2022 was het dan zover: hét launch event van de straatrobot. Wij waren bij dit feestelijke moment aanwezig.

Het straatmakersvak is letterlijk zo oud als de weg naar Rome, maar jonge mensen zijn er steeds minder voor te porren. De hoogste tijd om daar verandering in te brengen, vonden Martijn en Johan de Krom. Met StreetRobotics moderniseren ze het straatmakersvak naar het hoogste niveau (autonoom) en maken het arbo-vriendelijker. Op vrijdag 11 november 2022 was het dan eindelijk zover: hét launch event van de straatrobot.

Het was een memorabel moment. Strobo – een op afstand bestuurbare robot – legde zijn eerste wegdek nabij het Evoluon in Eindhoven. “Wij willen het ambacht behouden en willen ook zuinig zijn op onze mensen. Met deze baanbrekende innovatie willen we nieuwe mechanische ambachtslieden maken, zodat we het authentieke ambacht fysiek minder hoeven te belasten. De robot is een toevoeging en geen vervanging”, aldus Brabants Besten en StreetRobotics eigenaar Martijn de Krom. Door automatisering en de toepassing van moderne technieken, realiseert hij samen met zijn broer een blijvend gezonde bedrijfstak. Projectleider Bente Lieftink was vanuit de provincie Noord-Brabant aanwezig en legde dit bijzondere moment vast. Bekijk de fotoserie hieronder.

Bekijk hier de video van het launch event

Afbeeldingen

0  reacties

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen